Wraps / Dürum
Wrap betekent inpakken en dürüm is Turks en betekent letterlijk “opgerold”. Oftewel beide bekende begrippen betekenen eigenlijk hetzelfde.
Beide producten worden gebruikt om te vullen met verschillende soorten vlees, diverse gezonde groentes of heerlijke vegetarische vulling en wordt vanuit het vuistje gegeten.
Beide producten zijn niet alléén populair in orientaalse landen maar ondertussen ook in veel westerse-en Europese landen.
Bij deze producten gaat het bovenal om smaak en gemak.
Houdbaarheid Koelvers en Diepvries
De dürüm en wraps zijn in de diepvriesvariant 6 maanden houdbaar vanaf productiedatum bij een temperatuur van -18°C . Na het ontdooien kunnen de producten maximaal 2 dagen gekoeld worden bewaard bij een temperatuur van maximaal 7°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Als koelverse variant hebben zij een THT van 15 dagen vanaf productiedatum, mits gekoeld bewaard bij een temperatuur tussen de 0 en 7°C (bij voorkeur 4°C)